Quines han estat les tendències de decoració aquest 2022?

En molts sectors, l’any és cíclic i les tendències van variant. És el cas també de la decoració d’interiors. Avui us volem parlar de les tendències que s’han utilitzat (i es continuen utilitzant) durant aquest 2022.

Podem començar per resumir-ho amb quatre conceptes clau: materials naturals, tons neutres i càlids, espais oberts i sostenibilitat.

L’artesania és un art que ha arribat per quedar-se. L’any passat ja es va posar de moda l’ús de materials naturals i sostenibles en decoració, i són molts els professionals que s’han anat sumant a aquesta iniciativa. Avui dia resulta molt estrany trobar una llar que no contingui mobles de fusta, tèxtils amb acabats orgànics com el lli, la llana, el cotó o el jute o, fins i tot, decoració feta amb fibres naturals.

Una altra tendència indispensable per vestir les nostres cases està sent l’ús de colors neutres a les diferents estances. Tons crus com el beix i el blanc aporten a l’habitatge una sensació de serenor, atemporalitat i calma que reforça la idea de llar com a refugi on trobar la pau.

 

Destaquen també els tons terra, sorres i marrons que, a més, aquest any es combinen amb articles i mobiliari en colors naturals com l’ocre, taronja caramel o rosa empolsat, molt més alegres, i que ofereixen una sensació general d’energia i optimisme.

D’altra banda, els ambients amplis i polivalents, amb gran presència de llum natural i també amb plantes i vegetació són els elegits per protagonitzar moltes de les estances de la llar. No només les cuines es dissenyen sota aquesta premissa, sinó que les terrasses connectades amb l’interior són un punt que es valora moltíssim.

I per últim, però no menys important, la sostenibilitat encara està present a l’hora de plantejar qualsevol disseny i decoració. L’elecció de productes naturals i ecològics avala l’eficiència i l’impacte mediambiental d’una construcció, per la qual cosa compta amb materials resistents, duradors en el temps i reciclables, i no només proporciona un aïllament tèrmic més gran, sinó que, a més, afavoreix l’estalvi energètic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *