Com podem aconseguir que la nostra cuina sembli més àmplia?

Moltes vegades tenim la sensació que els espais que ocupem durant moltes hores al dia se’ns fan petits. Que no ens agafi el pànic! És normal que quan freqüentem molt un espai, l’acabem coneixent molt més, i això acaba causant un efecte de “normalització”. Això significa que cada vegada ens fixem menys en els detalls.

Per evitar aquest “síndrome”, hem de tenir en compte que la clau és combinar tres conceptes: color, llum i distribució, amb elements que ens ajudaran a guanyar espai visual. L’objectiu, com sempre, serà guanyar en tant en l’aspecte visual com funcional.

Cada vegada ens trobem més espais oberts, on cuina i menjador ocupen la mateixa habitació. Això ens pot ajudar a aconseguir espais més oberts, però no sempre tenim aquesta possibilitat. A continuació us expliquem de quina manera podeu aconseguir més amplitud:

Escollir un color monocromàtic, tenint en compte fins i tot els armaris. El color ens ajuda a percebre l’espai visual, i aquest és més ampli si està format d’un sol color. Preferiblement, el color serà blanc o crema. Per donar-li un toc diferent, sempre podeu optar per comprar un electrodomèstic més estrident que trenqui amb l’estètica.

Tenir les portes i complements del mateix color que la paret també ens ajudarà a tenir la sensació de més espai, ja que quedaran integrats dins de l’habitació de forma discreta.

Una bona organització és clau. Ho és per a tots els espais. Una cuina ordenada ens donarà profunditat i ens resultarà molt més acollidora.

La il·luminació és molt important. Com més il·luminat estigui l’estànça, més ampla es veurà. Si aconseguim que hi entri una bona llum natural, aconseguirem un espai molt més diàfan. D’altra banda, si això no és possible, podem optar per bombetes que simulen aquesta llum.

Seguint aquests consells, de ben segur que aconseguireu un espai molt més agradable per posar-vos creatius a la cuina. Per a qualsevol consulta, no dubteu en contactar amb nosaltres a través del correu electrònic lanic@lanic.es

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *